• Home
  • Vegan broodsnacks
    • Onze klanten
    • Vegan broodsnacks
  • Vegan blog
  • Over ons
    • De Groene Bakker
    • Reviews
    • FAQ
    • Contact
  • Shop
    • Winkelwagen

De Groene Bakker

Vegan Rabarber cake

Yes! Het rabarber seizoen is weer aangebroken. Deze groente friszure groente kan in allerlei recepten verwerkt worden zoals compote, crumble, taart en cake. Ik vind het vooral lekker om het te verwerken in een cake. Dit recept is voor een vegan rabarber cake, maar je kunt er natuurlijk je eigen draai aan geven met bijvoorbeeld ander fruit of noten.

Voor je gaat beginnen  aan het maken van deze heerlijke vegan rabarber cake is het schoonmaken van de rabarber natuurlijk erg belangrijk. Snijdt hiervoor de droge uiteindes van de stelen af en spoel ze goed schoon onder de kraan. Schil ze niet! Dit is niet nodig en zonde van de mooie roze die de rabarber heeft aan de buitenkant. Deze roze kleur heeft niets te maken met hoe rijp de rabarber is, maar de roze stengels zijn wel iets zoeter als de groene.

Even een tip van De Groene Bakker! Houdt de cake in de oven regelmatig in de gaten. Helaas was ik even afgeleid en was hij vrij donker van kleur. Maar het gaat natuurlijk de smaak en deze was er zeker niet minder om! De volgende keer zet ik de oven halverwege op 150 graden en leg ik bakpapier op de cake. Elke oven is natuurlijk anders, dus houdt altijd 1 oog op je cake terwijl hij bakt.


Recept vegan rabarber cake

Aantal porties: 10

Bereidingstijd: 75 minuten (incl. baktijd)

Ingrediënten vegan rabarber cake:
250 gr bloem
200 gr suiker
2 tl bakpoeder
100 gram gesmolten plantaardige margarine
1/4e tl zout
citroenrasp van 1 citroen
100ml sojayoghurt (ik gebruikte de ongezoete van de AH https://www.ah.nl/producten/product/wi378706/ah-plantaardig-variatie-op-yoghurt-soja)
1 tl vanille extract
300 gr schoongemaakte rabarber

Bereiding vegan rabarber cake

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en zet het bakblik klaar met bakpapier aan de binnenkant. De cake is vrij kwetsbaar direct na het bakken dus het is belangrijk dat deze makkelijk uit de vorm komt.

2. Snijdt 1/3 deel van de rabarber in reepjes even breed als de breedte van de bakvorm. Je kunt ze ook nog 1 of 2 keer door de helft snijden zodat de repen wat dunner zijn. Deze komen onderop in het bakblik. Na het bakken wordt de cake ondersteboven gepresenteerd.

3. De overige rabarber mag in kleine stukjes gesneden worden, deze mogen straks door het beslag. Tip: Als je de zurige smaak van rabarber niet zo lekker vindt, kun je alle rabarber even besprenkelen met een klein laagje suiker en dit er gewoon ‘aangeplakt’ laten zitten.

4. Meng de suiker, bloem, het bakpoeder, zout en citroenrasp in een beslagkom. Voeg hierbij de soja yoghurt en het vanille extract. Ik gebruikte de soja yoghurt van de Albert Heijn.  

5. Smelt de plantaardige margarine in een pannetje op middelhoog vuur. Deze mag nu ook door het beslag. Ik gebruik altijd de plantaardige margarine van Wajang. Deze is niet duur en prima om mee te bakken.

6. Meng met een spatel alle ingrediënten door elkaar. Je hoeft niet te kloppen alleen goed te mengen.

7. Voeg nu de (eventueel gezoete) stukjes rabarber door het beslag.

8. Doe de lange stukjes rabarber onderin in het bakblik en doe hier het beslag bovenop.

9. De cake mag nu zo’n 55-60 minuten in de oven op 160 graden. Check altijd met een saté-prikker of deze droog uit de cake komt, want dan is hij pas gaar.

10. Laat de cake eerst even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

11. Draai de cake om zodat de rabarber bovenop zichtbaar is.

Cake klaar? Genieten maar!

Geniet van je heerlijke vegan rabarber cake! Verras ook eens je familie, vrienden, collega’s of buren met een vegan baksel om ze te laten ontdekken hoe lekker en makkelijk vegan bakken is!

Heb je mijn vegan cake recept geprobeerd? Laat me weten hoe het is bevallen ik ben erg benieuwd!


Vorige Mijn favoriete vegan supermarkt producten
Volgende Pasen zonder ei

Misschien vind je dit ook interessant:

Vegan Meringue

Pasen zonder ei

Vegan producten

Mijn favoriete vegan supermarkt producten

Onze motivatie 💚 #veganquotes #vegan #degroene Onze motivatie 💚

#veganquotes #vegan #degroenebakker #wijzewoorden #veganrevolutie #veganfood #veganfortheanimals #veganlife #plantbased #plantaardig #plantaardigeten #motivatiemaandag #motivationalquotes #inspiratiebron
Groenten in een broodje is dat wel lekker? MAAR NA Groenten in een broodje is dat wel lekker? MAAR NATUURLIJK! 😍 Door de zorgvuldig gekozen hoeveelheid kruiden is ons Vegan Pittig Groentebroodje echt een heerlijke snack! 🌿

Ben je benieuwd? Bestel nu via de webshop, link in bio!

#degroenebakker #veganproducten #veganwebshop #veganlifestyle #veganfood #veganbezorgd #veganlunch #plantaardigeproducten #plantaardigeten
#TROTS De Groene Bakker bestaat vandaag 4 jaar! 🥳 Iedereen enorm bedankt voor alle bestellingen, tips, leuke berichtjes en hulp. 💚 Mede dankzij jullie heb ik een bedrijf op kunnen bouwen in deze gekke tijden en mag ik trots zijn op wat ik heb bereikt. @jilltromp bedankt voor je inzet en samen gaan we werken naar ons 5 jarig bestaan! 👭💪

#degroenebakker #4jaarbestaan #jarig #degroenebakkerzusjes #webshop #veganproducten #govegan #veganrevolutie #veganwebshop #veganlunch
Snack en bewust in één zin? JA! 😍 Ons Vegan P Snack en bewust in één zin? JA! 😍 Ons Vegan Pittig Groentebroodje is naast heer-lijk ook nog eens een stuk gezonder dan het traditionele worstenbroodje. 🌿 

Proberen? Dat kan! Bestel nu via onze webshop, link in bio.

#degroenebakker #veganproducten #veganwebshop #veganlifestyle #veganfood #veganbezorgd #veganlunch #plantaardigeproducten #plantaardigeten
Trek in een vegan snack? Ons Vegan Pittig groenteb Trek in een vegan snack? Ons Vegan Pittig groentebroodje is een heerlijke toevoeging aan je #vegan dag menu! In Heel Nederland bezorgd met track and trace code! Proberen? Dat kan! Bestel nu via onze webshop, link in bio!

💚 Zonder vleesvervangers
💚 Gevuld met groenten
💚 In 5 min. op tafel

#degroenebakker #webshop #veganshop #veganvoorthuis #veganrevolutie #veganfood #veganbroodsnack #vegansnacks #veganonline #vegantogo #snelleveganlunch #veganlunch #togovegan
Hallo nieuwe volgers! 🙋‍♀️Maak kennis met Hallo nieuwe volgers! 🙋‍♀️Maak kennis met ons Vegan Pittig Groentebroodje, deze door ons ontwikkelde #vegan snack is gevuld met verschillende groenten en specerijen, 100% plantaardig en bevat minder kcal en vet als vergelijkbare broodsnacks! 🌿

Nieuwsgierig? Bestel neem dan eens een kijkje op onze webshop. 💚

#degroenebakker #veganfood #veganrevolutie #veganinnederland #veganshop #vegansnacks #veganproducten #veganshop #veganwebshop #veganblog #veganrecepten

Neem contact op met De Groene Bakker

Shirley Tromp
Drossaardstraat 6
5121VH Rijen
info@degroenebakker.nl
KvK: 74319698

Copyright © 2023 De Groene Bakker
  • Privacy Policy
Theme by SheShoppes
We gebruiken cookies op onze website. Door op accepteren te klikken accepteer je deze allemaal en kunnen wij je de beste ervaring bieden.
Cookie settingsAccepteren
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN